V zadnji dan sva se zbudila naspana, ker so bile postelje v hostlu udobne. Odločila sva se, da zadnji dan posvetiva Beatlom, ker sva nenazadnje v mestu te najpopularnejše skupine vseh časov. Odpravila sva se v muzej The Beatles Story. Vstopnina je draga, muzej te popelje od samih začetkov legend do konca.

Muzej ni neka odlična stvar, originalnih stvari ni prav veliko, tako da je vstopnina za to kar dobiš občutno previsoka. Vendar, če si že v Liverpoolu moraš videti nekaj beatlskega, četudi ti vsi povedo, da je brez veze:). Po ogledu muzeja Beatlov sva se ustavila še v trgovini s spominki, kjer sem za 15 funtov nabavil majico Yellow Submarine (ja, moja najljubša pesem Beatlov).

Vhod v The Beatles Story

Prva kitara Gerogea Harrisona 

Prva pogodba Beatlov

Snemanje v studiu

Paličice Ringo Starrja

Očala Johna Lennona


Na vrsto je prišel nov muzej na Albert Docku in sicer muzej navtike in suženjstva. Muzej je zastonj in odlično narejen. Jaz osebno sem bil že od vsega pohajkovanja utrujen in se mi ni več dalo vsega prebirat, zato sem samo sedel na klopci in čakal...

Rešilni jopič s Titanika

Uniforma Ku Klux Klana


Po skromnem kosilu sva se odpravila še proti zadnji točki našega ogleda Liverpoola in sicer je to bil Fab4D, nekakšen kino s posebnimi učinki, ki preko risanke predstavi najuspešnejše pesmi Beatlov. Tam je bila tudi razstava o Johnu Lennonu, ki je bila zastonj in boljša kot muzej Beatlov. Prikazovala je življenje Lennona kot zvezde. Razstavljenih je bilo kar nekaj originalov, kot sta obleka Lennona in original besedila pesmi Hey Jude.

Original Hey Jude

Ker je do vzleta letala manjkalo še veliko časa, sva se na poti do hostla po najine kovčke ustavila še v trgovini Liverpoola v centru mesta(res je, kar 2 trgovini imajo) in v parku ob glavni avtobusni postaji. Od tam sva se odpravila na letališče z dvema urama rezerve, kar se je kasneje izkazalo za zelo pravilno odločitev, saj je avtobus peljal po nekih stranskih poteh skozi predmestje in se ustavil vsakih 200 metrov, tako da sva za razliko od prihoda v mesto rabila kar debelo uro. Ob 18:30 po lokalnem času je letalo vzletelo in ob 21:30 sva bila nazaj v Benetkah in se napotila proti domu. Pa še Bayern je zmagal Lyon s 3-0 tisti dan..