Meni je bil Liverpool izredno všeč, predvsem zaradi lepih, tipičnih angleških hišic. Morda ni ravno čisto mesto, ker je kar veliko smeti po ulici. Javni prevoz je na psu, čudno imajo urejena križišča, saj se na nekaterih hkrati prižgejo vse 4 zelene luči za pešce. Ravno zaradi slabe javnega prevoza je dobro imeti hostel čimbolj v centru mesta. Tega midva nisva imela, zato sva vsakič porabila slabe pol ure do centra. Drugače čez hostel nimam pripomb, ker sva imela pravi apartma, z lastno kuhinjo in kopalnico. Osebje je bilo prijazno, imela sva hladnik, v katerem sva dobila marmelado, maslo...
Slike sobe in hostla:








V Liverpoolu je tudi nakupovalno središče, Liverpool one, ki je ob Albert Docku. Grajeno je v treh nadstropjih in tam najdete vse; od balonov z vašim imenom do originalnih dresov Zenita, Fenerbahčeja....

Ko pridete v Liverpool, je najbolj priporočljivo, da kupite karto za kakšno krožno vožnjo z avtobusom. V Liverpoolu delujeta dva večja: to sta Duckmarine in Liverpool City tour. Midva tega nisva naredila, kar je bila velika napaka, ker z vožnjo dobiš občutek, kje so najpomembnejše znamenitosti. Mislim, da lahko na Duckmarine vstopiš in izstopiš samo enkrat, medtem ko lahko na City tour skačeš gor in dol, karta pa velja 24 ur. 


Še nekaj zanimivosti:

V Liverpoolu sva bila tik pred povratno tekmo polfinale Lige Evropa med Liverpoolom in Atleticom iz Madrida. To je reklama za stavo na rezultat. Za 10 funtov bi jih dobila 190, če bi šla stavit, saj se je tekma res končala z zmago Liverpoola z 2-1.


Iznajdljiv možiček, ki v centru mesta čepi z glavo v vedru, ne spomnim pa se več, kaj mu je pisalo na tabli pred njim. Je bilo pa nekaj smešnega.




Center Liverpoola

Liverpool je velik klub, zato si lahko v klubski trgovini privoščijo najbolj ekstravagantne izdelke za prodajo. Naj omenim le oblačila za dojenčke in Monopoly, kjer je glavna tema seveda Liverpool F.C. Drugače pa je na ulici videti približno enako število Evertonovih in Liverpoolovih navijačev, če sklepam po tem, koliko ljudi je bilo v kakšnih dresih na ulici. V času, ko sva bila v Liverpoolu so tudi ravno odštevali dneve do predstavitve novih dresov.




V mestu je še vedno polno Banana Dogov, ki so bili "maskota", ko je Liverpool, leta 2008, evropska prestolnica kulture.


Bližale so se volitve, zato je bilo na kar veliko domovih, na oknih videti take nalepke, ki so na zunaj oznanjale, za koga so tisti v hiši:)

In še višina ter hitrost v letalu na GPS-u, ki je prišel v Liverpoolu kar prav, da se nisva prevečkrat izgubila.