Zadnji dan sva se odločila, da se na poti proti letališču ustaviva še v Waterlooju. V hostlu je malo nadležno, ker je bil zajtrk samo do 9h, mi pa radi še malo dlje spimo :P, tako da sva na zajtrk šla kakšnih 15 minut pred deveto, ko je bila velika gužva in sva 15 minut sploh čakala, da sva dobila za jest. Potem sva spakirala, se odjavila in v hostlu pustila prtljago, saj sva imela namen najprej iti do evropskega parlamenta.
Postaja metroja je dokaj blizu, a ker smo preleni, da bi teh 500m prehodili, smo se usedli na avtobus. A glej ga vraga, da sploh ne ustavi pred parlamentom in tako nas je odpeljal proč. Poskusila sva z drugim avtobusom, a kaj ko nas je odpeljal še dlje. Ko sva konkretno zatavala, sva končno pogledala še uporabni zemljevid in končno dočakala pravi avtobus in prišla do parlamenta. Tam sva se ustavila samo na Info, kejr sva si nabrala material o evropski uniji.

Evropski parlament

Ker je bil že čas kosila, sva pojedla dva sendviča in šla nazaj v hostel po prtljago, saj sva se že morala odpraviti proti Waterloo-ju. Z metrojem sva šla do centralne postaje, tam kupila karti do postaje Braine L'aleud(no, do tja bi jih morala kupiti, a ker Francozi ne zastopijo moje "francoščine", sva jih kupila do Waterlooja, nakar pa nam sprevodnik pove, da se ne ustavimo v Waterlooju. Naposled je le razumel mojo verzijo Braine L'aleud:)

Pred postajo je že čakal avtobus W, ki pelje mimo Lion's Hill, ki stoji na bojišču. Avtobus ne pripelje čisto do centra, ampak ustavi kakšnih 300m proč. Še dobro, da sva vprašala voznika za izstop, ker bi drugače spet bogve kam zatavala...

Vstopnina na Lion's hill, v muzej, panoramsko sobo in ogled dveh filmoh je bila 14,2€ za oba. Osebje tam je izredno prijazno, ga velja pohvalit. Najprej sva si ogledala oba filma, ki na kratko prikaže ozadje bitke. Nato sva se povzpela na 43 m visok griček s spomenikom na vrhu. Postavljen je pa na lokaciji, kjer so Williama II. ustrelili s konja. Nama se je že počasi mudilo, zato sva morala pohiteti. Na hitro sva se ustavila še v panoramski sobi, ki ni nič posebnega. Potem sva šla še v muzej, ki sva ga tudi samo preletela tako da se niti ne spomnim več, kaj je bilo razstavljeno. Na recepciji sva nazaj vzela našo prtljago, ki sva jo pustila tam, se poslovila od prijaznih receptorjev in ravno ulovila avtobus za nazaj na železniško, ki vozi na 15 minut. Na železniški sva kupila kombinirano karto do Charleroi in karto za avtobus do letališča. Stala je 8,2€ za vsakega.

Lion's hill

Panorama z vrha

Panoramska soba

Muzej

Na postaji v Charleroi je tudi kmalu prišel avtobus, ki vozi na pol ure, tako da sva kmalu bila na letališču, prav nič pozna...Prtljage na letališču nam niso tehtali, menda pa se včasih spomnijo in že po kontroli postavijo zaporo, ko tehtajo vso ročno prtljago. Letalo je bilo tokrat skoraj polno, tako da stevardese niso več imele kam tlačit prtljage. Vzleteli smo z zamudo, let pa je namesto 1h15min trajal več kot uro in pol, ker smo nad letališčem v Trevisu morali krožiti, ker je bilo letališče polno...Dolgčas. Naposled smo ob 21h le pristali in končno sva se lahko odpravila domov.