Zjutraj, okoli 5. ure zjutraj, smo krenili proti beneškemu letališču Venice Treviso. Letalo nas je čakalo ob 8:30, vendar se je odločitev za najin zgodnji odhod na koncu izkazala za pravilno, saj sva imela nekaj težav z iskanjem letališča. Na letališče sva prispela ob ravno pravem času in se kar takoj odpravila mimo kontrole v čakalnico.

Najino letalo

Cenik na letalu
Naročila sva tudi speedy boarding (prednostno vkrcanje), ki pa ga niti ne bi potrebovala, ker je bilo letalo napol prazno. Vzleteli smo točno in let je trajal uro in pol in minil brez težav.
Charleroi, letališče kjer smo pristali


Po pristanku sva se odpravila kar na avtobus, ki z letališča pelje do Midi Station v Bruslju. Vožnja traja okoli ene ure, za povratno vozovnico pa je treba odšteti 22€. Ko pa prideš na eno od treh osrednjih postaj v Bruslju, kjer imajo svoja postajališča vlaki, avtobusi, metroji, tramvaji in taxiji, moraš kar nekaj časa pregledovati vse table, da sploh dobiš postajo Metroja, s katerim je prevoz po mestu najlažji. Z metrojem sva se odpravila proti naši "domači" postaji-Simonis, kjer sva si rezervirala postelji. Najin Hello Hostel, kjer zaračunajo 22 evrov za 2 posteljno sobo, je bil zelo lepo urejen, minuto hoda od postaje, v centru mesta, čist, zajtrk je bil okusen, osebje prijazno. Ob prihodu sva samo odložila prtljago in se odpravila na ogled cerkve Svetega Srca (gradnja cerkve se je začela leta 1905, ko je kralj Leopold II. položil temeljni kamen med proslavo 75. letnice belgijske neodvisnosti, da se tudi priti v enega izmed zvonikov, kjer se vidi čudovita panorama Bruslja, vendar je bi zvonik v času našega obiska zaradi del zaprt) in parka, ki sta bila v neposredni bližini.
Bazilika Sv. Srca

Notranjost bazilike
Najhitrejši tekač

Ker pa sva še imela nekaj časa, sva se odpravila do muzeja igrač. Muzej je razdeljen v 2 nadstropji, je pa bolj podoben šarinarnici. Vstopnina: odrasli 5,5€, upokojenci, študentje 4,5€. Za to kar ponujajo-preveč.
Avtobus v muzeju igrač
Lutkovno gledališče, kjer včasih prirejajo predstave

Potem sva se sprehodila po Koudenbergu, do Belgijskega parlamenta, do cerkve Sv. Jakoba, ki je bila sezidana v 12 stoletju in skozi Parc de Bruxelles do Kraljeve palače. Ker pa se v Bruslju stemni zelo pozno sva si ogledala še katedralo Svetega Mihaela in Gudule, ki pa je bila žal že zaklenjena, in eno največjih znamenitosti Bruslja, Manneken Pisa, več o tem pa kasneje. Ob pol enajstih pa je na Bruselj vseeno padla tema in odpravila sva se spat.

"Zbor" punkerjev

 Park Coudenberg


Coudenberg

Cerkev Sv. Jakoba, kjer se izvršujejo krsti in poroke kraljeve družine
Belgijski parlament

Parc de Bruxelles

Sprostitev po šihtu?

Senat
Katedrala sv. Mihaela in sv. Gudule