Zjutraj sva še zadnjič zajtrkovala v najinem hostlu. Prtljago sva pustila še na recepciji in se odpravila proti Belgian Comic Strip Centru - Muzeju stripa. Najin zmeljevid z google maps je odpovedal in znašla sva se čisto nekje drugje, kjer ni bilo sledu o muzeju...

Vendar sva imela s sabo še knjižne vodiče, ki so nama pomagali do najdbe prave lokacije, zato sva v muzej prispela šele ob 12h. Vstopnina je draga. Seveda je glavna zvezda muzeja Tintin, kateremu je posvečena prav posebna soba. Po ogledu muzeja pa nama je bilo žal, da sva zapravila slabe 3 ure za iskanje le-tega.
Kako nastaja strip
Tintin je lahko kdorkoli
Tintin lahko preživi karkoli
Klobuki, ki sta jih nosila detektiva Thomson in Thompson (Petek in Svetek)
Osebe, ki nastopajo v stripih o Tintinu
Serija znamk o Tintinu
V muzeju stripa pa so tudi druge slike in stripi...Kot tele:
Tintin na Luni
Zbirka Tintinovih stripov v muzejski trgovini
Po kosilu sva se odpravila nazaj v Royal Museum of the Armed Forces and of Military History. Po muzeju sva tavala uro in pol, vendar je bilo tudi to premalo. Ker je to res fascinanten muzej je tudi večje število slik (41).
Kako zlesti iz letala?
Pilotski sedež belgijske letalske družbe
Vojaški čini
Pripadnik Združenih Narodov
Urejena notranjost spodnjega letala

Trgovina v času II. svetovne vojne
Stanovanje v času II. svetovne vojne
Če si bil brez roke, si dobil tole
Lahko pogledate tudi skozi periskop
Hangar, kjer so parkirana letala

Parkirišče tankov
Strip, kjer ima Tintin opravka s tanki
Tankist
Zadnja slika v Bruslju


Zadnji dan sva praktično vrgla proč z iskanjem muzejem stripa. Ker pa sva imela let domov ob 19:30, sva se ob 16h že morala odpraviti nazaj v hostel v prtljago in se z metrojem od naše domače postaje Simonis, odpeljati do Gare du Midi, kjer naju je ob 17h čakal avtobus, ki naju je popelja do letališča v Charleroi-ju. V Benetke sva prispela okrog 21h in se odpravila nazaj proti domu.